Alcohol- en drugsverslavingen

Er zijn heel veel verschillende soorten middelen op de markt waaraan mensen snel verslaafd kunnen raken. Dit kan gaan om bijvoorbeeld alcohol, maar ook om soft drugs of hard drugs. De meeste mensen beginnen hier ooit eens aan uit nieuwsgierigheid, en blijven hier dan erg in hangen. Ze raken verslaafd en hebben deze middelen nodig om de dag door te komen. Wanneer je dit ziet gebeuren bij iemand die je kent is het belangrijk om in te grijpen en deze persoon te helpen. Maar hoe biedt je iemand nou de juiste hulp? En waar raken mensen snel verslaafd aan? Lees hieronder snel verder.

Hoe kan je helpen bij een alcoholverslaving?

Een verslaving die makkelijk in het leven sluipt en waarvan veel mensen niet eens echt doorhebben dat ze er last van hebben is een alcoholverslaving. Vaak begint het bij een drankje op een feestje, dan gaat het naar elke dag een drankje bij de tv en al snel kan dit gaan naar meerdere glazen per dag. Vanaf dat moment gaat het snel en heeft iemand eigenlijk al lang hulp nodig. Maar hoe biedt je iemand hulp bij alcoholverslaving? De eerste stap is vaak om ervoor te zorgen dat de persoon inziet dat ze de hulp ook daadwerkelijk nodig hebben. Daarna is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen.

Verschillende soorten verslavingen

Naast de verslavingen aan alcohol zijn er ook veel mensen verslaafd aan drugs. Bij de meeste drugs zijn de werkingen bekend, hierdoor weten we ook al hoe je drugsverslaafde het beste kan laten afkicken. Helaas worden er nog steeds nieuwe soorten drugs gemaakt, hiervan weten we nog weinig zoals bijvoorbeeld de partydrugs 3mmc. Maar wat is 3mmc? Een nieuwe designerdrugs die vaak tijdens uitgaan gebruikt wordt, er is hierover nog erg weinig bekend en dat is dan ook gevaarlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *