De beste tips voor een examenvoorbereiding

Wanneer je een examen in het verschiet hebt staan, dan zijn er verschillende activiteiten die afzonderlijk of gecombineerd kunnen worden gedaan om de leerervaring te verbeteren. Door de juiste leermethodes toe te passen maak je de examenvoorbereiding een stuk gemakkelijker en zorg je ervoor dat je jouw toets met succes afrondt! Om je hierbij te helpen geven we je in dit artikel enkele handige tips. 

Neem voldoende tijd om te studeren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je ruim van tevoren aan de slag gaat met studeren, dan zorg je ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en al de leerstof tot je kan nemen. Maak daarom een studierooster dat past bij jouw manier van studeren en besteed voldoende aandacht aan elk specifiek onderwerp.

Kies voor examentraining

Mocht je moeite hebben met bepaalde onderwerpen, dan kun je kiezen voor examenbegeleiding. Hierbij helpt een ervaren student je met de probleemstukken waar je problemen mee hebt. Dit kan enorm helpen om je een ander perspectief te geven omtrent het specifieke vakgebied. Niet alleen bij schoolexamens maar ook bij VCA examens  kan klassikale, individuele en online begeleiding helpen om met vlag en wimpel te slagen!

Probeer verschillende leertechnieken

Door verschillende oefeningen en technieken uit te proberen tijdens het studeren, kan je de leerstof beter onthouden en zorg je ervoor dat het leren niet saai wordt. Gebruik de volgende manieren om je aantekeningen door te nemen:

  • Creëer je eigen vragenlijst door verschillende vragen uit oudere examens samen te voegen en overhoor jezelf.
  • Werk met mindmaps om te testen wat je kunt herinneren en vergelijk dit vervolgens met de aantekeningen.
  • Organiseer een discussiegroep met medestudenten op een bepaald probleemstuk te bespreken.

Om optimaal voorbereid te zijn op je VCA examen, kun je ervoor kiezen om een proefexamen te doen. Zo krijg je direct feedback over je eerste resultaten en ontvang je tips die helpen om een betere score te halen. Voor meer informatie, bezoek In1keerVCA.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *