Dit moet je weten over detachering

Detachering betekent ook wel dat een bedrijf personeel uitleent aan een andere onderneming. Meestal staat de gedetacheerde werknemer niet op de loonlijst. In de meeste gevallen heeft de  werknemer een vast of tijdelijk dienstverband bij een detacheringsbureau of een ander bedrijf dat personeel uitleent. In dit artikel vertellen we je de belangrijkste zaken die je moet weten als werknemer in detachering.

Waarom in de detachering?

Werken als detacheerder heeft diverse voordelen. Misschien zijn de arbeids- en salarisvoorwaarden wel beter dan je huidige functie of ben je toe aan een nieuwe uitdaging waarbij je jezelf op een andere manier kan ontplooien. Mocht je bijvoorbeeld werken namens een detacheringsbureau in het sociale domein, dan kunnen er verschillende gemeentebanen beschikbaar zijn voor diverse perioden. Hierdoor kan je je inzetten voor uiteenlopende projecten die achtereenvolgend uit te voeren zijn! Detachering biedt werknemers in hun huidige bedrijf of werkplek dus de kans om iets nieuws te proberen.

Mogelijke nadelen van werken in de detachering

Als werknemer in de detachering moet je rekening houden met het feit dat rollen soms niet goed gedefinieerd zijn. Deze vorm van rolonzekerheid kan ervoor zorgen dat je moet wennen om opeens in een andere werkomgeving aan de slag te gaan en een optimale routine te vinden. Wanneer je detachering eindigt, kan het tevens voorkomen dat je niet veel keuze hebt over de exacte functie waarnaar je terugkeert. Het is dus belangrijk dat je een flexibele mentaliteit behoudt waarmee je gemakkelijk kan aanpassen aan mogelijke veranderingen. Zolang je ernaar streeft om nieuwe vaardigheden en expertises te ontwikkelen, dan zul je snel gedijen in een detacheringsfunctie en heb je een hogere kans om interessante mogelijkheden te ontdekken voor je loopbaanontwikkeling! 

Als je op zoek bent naar afwisseling als zorgprofessional, zoek dan eens op detacheringsbureau in de zorg voor uitdagende vacatures!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *