Helemaal klaar voor je nieuwe studie

Je hebt net de middelbare school achter de rug, en hebt tijdens die periode de perfecte studie voor jou gevonden. Tijdens de zomervakantie zul je dan waarschijnlijk de laatste dingen voor de inschrijving voor die studie afhandelen, zodat je in september gelijk kan beginnen aan jouw droomstudie. Ook zul je dan waarschijnlijk alvast een boekenlijst in de mail krijgen waar alle boeken op staan die je zal moeten kopen voor het eerste jaar of het eerste semester. Maar naast boeken heb je vaak ook nog meer nodig om goed en wel met je nieuwe studie te kunnen starten. Tegenwoordig heb je namelijk ook vaak een goed werkende laptop nodig, welke soms nog aan speciale eisen moet voldoen ook, en natuurlijk de standaard schriften kopen en soms ook speciale pennen aanschaffen moeten.

Waar koop je jouw schoolspullen

Afhankelijk van je studie en waar je gaat studeren, worden er vaak verschillende sites of winkels aangeraden waar je al jouw spullen kan kopen voor de start van jouw studie. Vaak willen ze dat je de boeken nieuw koopt, zeker wanneer je een online code daarbij nodig hebt. Dit is alleen voor een student niet altijd even betaalbaar, zeker wanneer je een boekenlijst hebt waar het totale bedrag rond de 1000 euro zal zitten. Dan kiezen veel studenten ervoor om of geen boeken te kopen, of te kijken of ouderejaars nog boeken over hebben of dat marktplaats misschien de juiste boeken ook aanbiedt. Dit kan namelijk heel erg veel geld schelen en geld is voor studenten een belangrijk onderwerp. Vaak geven scholen bij de boekenlijst een website mee waar je de boeken zou kunnen bestellen. Hier wordt vaak dan ook korting gegeven om toch te stimuleren om de boeken te kopen. Vaak kan je hier dan ook alle overige dingen bestellen zoals stiften, pennen, schriften, en wat je nog meer kan bedenken. Je kan soms zelfs een parker pen laten graveren en die dan mee bestellen.

Maak het niet te duur

Het belangrijkste is eigenlijk dat je goed kijkt naar wat jij denkt nodig te hebben, in combinatie met wat je nieuwe studie zegt dat je nodig hebt. Wanneer ze willen dat je een laptop met bepaalde eisen koopt, zorg er dan ook voor dat jouw laptop ook echt aan deze eisen voldoet, aangezien er dan vaak met bepaalde programma’s wordt gewerkt die anders niet soepel op jouw laptop kunnen draaien. Met boeken zou ik vooral aanraden om te kijken naar tweedehands boeken, en wanneer er bij staat dat je een code nodig hebt voor een online leeromgeving zou ik eerst even wachten met het bestellen van dat boek. Vaak wordt deze code namelijk niet eens gebruikt voor de school, en zodra je dat dus weet, kan je kijken of je hem nieuw wilt kopen of ook tweedehands. Wanneer blijkt dat die code wel nodig is, kan je gelukkig in Nederland heel snel het boek al in huis hebben wanneer je hem besteld. Vaak heb je hem dan zelfs al de volgende dag in huis, waardoor je er ook niet door zal achterlopen om hem pas later te bestellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *