Zorgen voor een goede gezondheid

Als werkgeven heb je er voordeel bij wanneer alle werknemers gezond zijn. Hierdoor zullen namelijk minder werknemers zich ziekmelden en dit zorgt er dan weer voor dat het voor jou als werkgever makkelijker is op de werkvloer. Al hoewel iedereen voor zijn of haar eigen gezondheid verantwoordelijk is, kunnen werkgevers wel handvaten aanbieden waardoor werknemers gezonder kunnen gaan leven en zich hierdoor minder vaak hoeven ziek te melden. Ben je benieuwd wat je als werkgeven kan doen voor jouw medewerkers? Lees hieronder dan snel verder, want wij hebben het voor je op een rij gezet.

Preventieve gezondheidscontrole

Als het gaat om werknemers en ziekmeldingen komt de arbodienst vaak om de hoek kijken. De reden hiervan is dat op deze manier misbruik van ziekmelding voorkomen kan worden, omdat er helaas soms mensen zijn die zich ziekmelden terwijl zij dat niet echt zijn. Een middel voor verzuimpreventie die door sommige arbodiensten wordt gebruikt is ervoor zorgen dat PMO verplicht is binnen een bedrijf. PMO staat voor preventief medisch onderzoek, hiermee zorgt een bedrijf dat je van de werknemers zeker weet dat zij gezond zijn en geen onderliggende ziektes hebben. Als je als werknemer een keer ziek bent kan dit natuurlijk altijd gebeuren, maar zo kan hier geen misbruik van worden gegaan

Waarom is dit nodig?

Deze methodes en middelen worden ingezet om neppe ziekmeldingen tegen te gaan. De werkgever moet meestal een werknemer doorbetalen wanneer hij of zij ziek is. Dit kan natuurlijk eens gebeuren en dan is het fijn voor de werknemer dat hij of zij doorbetaald wordt, maar voor de werkgevers kan dit ook een keerzijde hebben. Sommige mensen melden zich erg vaak ziek terwijl zij dat niet altijd echt zijn en dat kost het bedrijf dan natuurlijk erg veel onnodig geld, dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *